Znajdujesz się na stronie: Home » Forum
Witaj, Gość
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj.    Zapomniałeś hasła?

Nawilżanie ciała
(1 przegląda) (1) Gość
Idź na dółStrona: 1
TEMAT: Nawilżanie ciała
Nawilżanie ciała 3 Miesiące, 3 Tygodnie temu Ocena: 0
Chyba wszystkie doskonale wiecie jak ważne jest aby skóra była odpowiednio nawilżona, natłuszczona. Panuje powszechne przekonanie, że na suchą skórę pomaga np. oliwka dla dzieci. Ja natomiast od kosmetyczki otrzymałam zupełnie inną informację. Jakie jest twoje zdanie, co stosujesz jak dbasz o odpowiednie nawilżenie ciała?
babol
zielony nowicjusz
graphgraph
Nie jest dostępny Kliknij aby zobaczyć profil użytkownika
Możliwość korzystana z forum dostępne dla zarejestrowanych użytkowników - Załóż konto

Odpowiedź:Nawilżanie ciała 3 Miesiące, 3 Tygodnie temu Ocena: 2
Mimo, tego iż nie mam wcale skóry suchej, o tej porze roku miałabym ochotę ją po prostu zdrapać. Swędzi, łuszczy się, można oszaleć. Ponieważ jestem w ciąży więc zaczęłam rano używać kremu przeciwrozstępom+ balsam do ciała, a na wieczór smaruje się prawie cała zwykłą oliwką Bambino. Mówiąc szczerze mam wrażenie, jakby ona wcale nie wchłaniała się w skórę, tylko zostawała na jej powierzchni. Potem chwilę poczekam, ubieram się i cała wyciera się w ubrania. A co Tobie babol powiedziała kosmetyczka na temat oliwki? Może lepiej byłoby zamienić taką na zwykłą oliwę z oliwek??
karolincia
zdrowy forumowicz
graph
Możliwość korzystana z forum dostępne dla zarejestrowanych użytkowników - Załóż konto

Odpowiedź:Nawilżanie ciała 3 Miesiące, 1 Tydzień temu Ocena: 0
A ja zastanawiam się nad kupnem oliwy z oliwek i stosowania zamiast tych wszystkich balsamów. Jak zaczęłam zwracać uwagę na ich skład to wszystkie i te tańsze i droższe zawierają mnóstwo chemii. Nie mam sumienia wcierać to w siebie. Może naturalna oliwa będzie lepsza
karusia
zdrowy forumowicz
graphgraph

Odpowiedź:Nawilżanie ciała 1 Miesiąc, 3 Tygodnie temu Ocena: 0
karusia boisz się tej chemii czyli których związków? Niedawno rozmawiałam z koleżanką na temat całej mody i trendu na eko, tego jak niektóre dziewczyny ostro negują wszystko co nie jest naturalne. Według mnie potrzeba więcej umiaru a jeśli chodzi o nawilżanie naturalne to może będzie pasowało ci masło z serii ekologicznej beECO. Są z certyfikatem więc masz pewność, że są bez chemii.
carol
użytkownik świeżak
graphgraph

Odpowiedź:Nawilżanie ciała 1 Miesiąc, 3 Tygodnie temu Ocena: 0
Np. laurosiarczanów tzw. SLS, które jak zaczęłam przeglądać składy występuje w żelach pod prysznic, balsamach, pastach do zębów, oprócz tego parabenów, glikoli, substancji ropopochodnych np. oleju parafinowego, silikonów, sztucznych substancji zapachowych. To wszystko jest takie sztuczne... Wiem, że nie można popadać w paranoje, ale w momencie jak wzrasta świadomość i wiesz, że to wszystko zwiększa ryzyko zachorowania na raka, powoduje alergie, uczulenia to nie sposób ze spokojem smarować tego w siebie. Dziękuję za podpowiedź Używałaś jeszcze jakiś produktów z tej serii? Te kosmetyki kupuje się w aptekach?
karusia
zdrowy forumowicz
graphgraph

Odpowiedź:Nawilżanie ciała 1 Miesiąc, 2 Tygodnie temu Ocena: 0
Na moją suchą skórę niestety bardzo długo szukałam odpowiedniego kosmetyku. Niektóre kremy czy balsamy pomagały, ale na krótki czas. W sumie od niedawna stosuję emulsję Emolium i jestem bardzo zadowolona z efektów, które właśnie utrzymują się dłuższy czas przy regularnym używaniu moja skóra jest nawilżona i wygląda naprawdę zdrowo, więc w moim przypadku ten kosmetyk sprawdził się znakomicie
Majka
zielony nowicjusz
graphgraph

Idź na góręStrona: 1